Copila care a supraviețuit accidentului produs la jumătatea lunii ianuarie, pe o trecere pentru pietoni din strada Laminorului, din București, de către un polițist aflat în timpul serviciului, are nevoie de o sută de zile de îngrijiri medicale. În consecință, polițistul va fi judecat și pentru vătămare corporală, pe lângă infracțiunea de ucidere din culpă.
Medicii Institutului Național de Medicină Legală (INML) au finalizat expertiza în cazul Marinei, fetița de 11 ani lovită pe trecerea de pietoni, în data de 13 ianuarie, de polițistul Constantin Popescu, din cadrul Secției 5, aflat la volanul mașinii de serviciu. Alături de Marina, traversa și prietena ei, Raisa. Cele două erau colege de clasă și mergeau la școală pe același drum pe care, de obicei, îl străbăteau, împreună.
Polițistul, care conducea cu peste 80 de kilometri pe oră, nici măcar nu a frânat. În urma impactului, Raisa, care avea 11 ani, a murit pe loc, în timp ce Marina a fost grav rănită.
Anchetatorii au l-au acuzat pe Constantin Popescu de ucidere din culpă și vătămare corporală, însă dosarul nu putea fi trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în condițiile în care nu fusese încă atașat raportul medico-legal cu privire la zilele de îngrijiri medicale necesare recuperării fetiței care a supraviețuit.
Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile celor două victime, a anunțat că potrivit concluziilor finale emise de medicii legiști, Marina are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale.
„Certificatul de la INML arată că Marina are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera, ceea ce face ca polițistul Popescu să fie cercetat și judecat și pentru vătămare corporală. Limita de zile medicale pentru infracțiunea de vătămare corporală este de 90 de zile”, a arătat Cuculis.